Fundis expanderar till Nordamerika

Fundis expanderar till Nordamerika under ledning av Tommy Korpinen!

26.06.2024

Fundis har fått en högklassig förstärkning för att leda expanderingen till Amerika! Tuomo ”Tommy” Korpinen, som har bott i Los Angeles i mer än 25 år, har tidigare haft chefsbefattningar inom bl.a.  Rovio, Sony Music, Disney och Warner Music. På Rovio har han asvarat för Angry Bird i filmbranschen och på Disney har han ansvarat för att utveckla filmstudions globala verksamhet, så erfarenhet i olika ledningsroller finns det gott om. 

Vad fick Tommy, som har figurerat i de högsta rollerna hos internationella mediejättar, att gå med i Fundis? 

”Fundis har de rätta värderingarna. Det är intressant och givande att vara engagerad i ett företag vars huvudsakliga syfte är att hjälpa människor att förverkliga sina egna mål genom insamling och gemenskap. 

Det är också riktigt bra att kunna stödja ett finskt startup som aggressivt försöker expandera till den internationella marknaden. Min egen erfarenhet, framför allt på den nordamerikanska marknaden, i kombination med Fundis-produktens unika servicekoncept skapar goda förutsättningar för vår tillväxt och expansion.” 

Fundis grundare Juha Markkanen är exalterad över Tommys engagemang: 

”Det är kul att Tommy kom! Vi hittade en gemensam melodi direkt när vi träffades, och Fundis planer på att ta sig in på den amerikanska marknaden kommer att snabbas upp avsevärt tack vare detta. 

För Fundis är det ett stort privilegium att bli bekräftad av en internationell toppexpert som Tommy Välkommen Tommy!” 

På bilden: Tuomo ”Tommy” Korpinen (till vänster) och Fundis vd Seppo Kuusinen och grundaren Juha Markkanen fann omedelbart en gemensam melodi vid det första mötet på Finlands Startup-communitys gala i april 2024.