Fundiksen terveiset Vuokatin Huippu-urheiluviikolta!

11.07.2024

Fundiksella oli ilo ja kunnia olla mukana kesäkuussa ensimmäistä kertaa järjestetyllä Vuokatin Huippu-urheiluviikolla. Tämä nelipäiväinen tapahtuma keräsi urheiluvaikuttajat ja urheilun sidosryhmien edustajat keskustelemaan päivänpolttavista teemoista. Paneelikeskustelut striimattiin livenä ja tallennettiin Yle Areenaan.

Fundiksen paneelikeskustelussa ”Varainhankinnan digitalisointi – urheilun uusi rahoitusalusta” oli mukana Fundiksen oman porukan (Juha Markkanen, Seppo Kuusinen ja Tommy Korpinen) lisäksi Koripalloliiton toimitusjohtaja Kati Packalén ja moderaattorina Mika Kulmala. Tämä keskustelu löytyy Yle Areenan torstain tallenteesta.

Paneelikeskustelujen lisäksi tarjolla oli myös Hyvinvointi ja Liikuntateknologia-messut, Vuokatin Aateli Race, Superpesis-ottelu Sotkamon Jymy-Alajärven Ankkurit ja paljon muuta mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa, kuten Miss Suomi-semifinalistien ja Kaj Kunnaksen ysäridisko.

Vaikka näistä kaikista on vaikea nostaa kohokohtia, muutama puheenvuoro ansaitsee erityismaininnan. Rahapeliala ry:n toimitusjohtaja Mika Kuismasen puheenvuoro veti isoimman yleisön Yle Areenaan, ja hyvästä syystä. Vireillä oleva lakimuutos rahapelien vapauttamisesta tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia, joita erityisesti urheilussa pitää pystyä hyödyntämään.

Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola kertoi avoimesti ensimmäisten toimintavuosien haasteista, ja kuinka niihin rohkeasti reagoimalla luotiin huikea menestystarina, jossa isossa roolissa ovat olleet myös Classic ja Suomen Judoliitto.

Lumilajien olosuhteista ja huippu-urheilun rahoituksesta työsuhteen kautta käytiin valaisevat keskustelut, joissa mukana olivat mm. Kalle Palander ja Jasmi Joensuu, jotka toivat asiantuntemuksensa lisäksi mukaan omakohtaista huippu-urheilijan näkökulmaa.

Viihdyttävimmän esityksen palkinnosta oli kova kilpailu, ja yksi parhaista saatiin WellO2:n Simo Kekäläiseltä. Tarina valioliigaseuran lääkärin tapaamisesta messuilla ilman, että häneltä kysyttiin nimeä ja mitä seuraa hän edustaa oli todellinen jännitysnäytelmä, joka päättyi kuitenkin onnellisesti: West Ham käyttää nykyään WelloO2:ta harjoitusohjelmassaan. Tämä resonoi myös siksi, että WellO2: lailla Fundis haluaa viedä suomalaisen keksinnön maailmalle ja parantaa samalla ihmisten elämää!

Suuret kiitokset kaikille Huippu-urheiluviikolla mukana olleille, ja erityisesti järjestäville tahoille! Fundis ilmoittautuu mukaan ensi vuoden tapahtumaan, joka on varmasti vielä entistäkin parempi!

Iloiset panelistit, eli Juha Markkanen (Fundis), Kati Packalén (Koripalloliitto), Seppo Kuusinen (Fundis), Mika Kulmala (moderaattori), Tommy Korpinen (Fundis USA) ja Erik Forss (Fundis)