Mikä Fundis?

Fundiksen tarina

Fundiksen idea syntyi, kun Juha Markkanen ja Tero Paunonen huomasivat, että seurojen, koululuokkien ja yhdistysten varainhankinta tapahtuu pääsääntöisesti hyvin vanhanaikaisilla ja kömpelöillä tavoilla. Maailma oli muuttunut digitaaliseksi, varainhankinta ei.

Vuonna 2021 he päättivät tehdä asialle jotain ja perustivat Fundiksen. Seuraavien vuosien aikana tehtiin valtava määrä taustatyötä, kuten markkinatutkimuksia ja varainhankintaan liittyvien lakien ja verotuksen selvitystä.

Näiden tuloksena todettiin, että Fundista vastaavaa mallia ei ole käytössä missään maailmassa, ja että sille on selkeä tarve ja että se ratkaisee monia tämänhetkisiä haasteita kaikille varainhankinnan osapuolille.

Tämän pohjalta lähti käyntiin Fundis-maksusovelluksen ja siihen liittyvien taustajärjestelmien kehitys. Keväällä 2024 meillä on pilotti käynnissä ensimmäisten kumppanien kanssa  ja Fundiksen laajamittainen lanseeraus on hyvin lähellä!

Fundiksen tiimi

Seppo Kuusinen

Toimitusjohtaja

Seppo tuli mukaan Fundikseen syksyn 2023 aikana kun sovelluksen lanseeraus lähestyi ja otti kokonaisvastuun Fundiksen kehityksestä.

Sepolla on pitkä kokemus IT-alan kansainvälisistä myynnin johtotehtävistä mm. Ciscon ja F5 Networksiltä. Viimeiset vuodet Seppo vietti Dubaissa, missä hän oli perustamassa Sulavan lähi-idän toimintaa.

Työkuvioiden ulkopuolella Seppo on futisfani ja matkustelee paljon. Hän toimi Suomen maajoukkueen kannattajat ry:n puheenjohtajana 2012-14 ja käy edelleen aktiivisesti Huuhkajien ja Helmarien otteluissa.

LinkedIn

Juha Markkanen

Perustaja, Chief Operating Officer

Juha on toiminut yrittäjänä neljännesvuosisadan. Fundista lähimpänä olleen perinteisesen varainhankintayrityksen lisäksi kokemusta löytyy rakennusalan erikoisyrityksestä aina ravintolaketjun pyörittämiseen.

Juha on myös laittanut kortensa kekoon maailmanrauhan eteen YK:n rauhanturvaajana. Työn ulkopuolella Juha harrastaa thai-nyrkkeilyä, koripalloa ja uintia, sekä toimii aktiivisesti jalkapallon ja kulttuurin parissa maalitykki- ja taitelijatyttärien ylpeänä isänä.

LinkedIn

Tero Paunonen

Perustaja, Hallituksen puheenjohtaja

Tero on pitkän linjan yrittäjä ja vienyt maailmalle suomalaista ruuvipaaluteknologiaa jo vuosien ajan. Tämän myötä Terolle on kertynyt osaamista yrityksen kasvattamisen ja kansainvälistymisen kaikista eri aspekteista.

Vapaa-ajallaan Tero harrastaa kamppailulajeja ja hän on moottoripyörän selästä aina kun siihen on mahdollisuus!

LinkedIn

Marko Somppi

Chief Technology Officer

Markon yli 20 vuoden uraan teknologian parissa mahtuu paljon. CTO-roolien lisäksi Marko on pyörittänyt omia yrityksiä ja toiminut asiantuntijatehtävissä. Tämän kautta Markolta löytyy johtamistaitojen ja innovaatiokyvyn lisäksi valtavasti osaamista mm. AI:sta, Microsoftista ja pilviteknologioista.

LinkedIn

Minerva Nylander

Business Development Manager

Minerva tuli mukaan Fundiksen liiketoiminnan kehitykseen maaliskuussa 2024. Hän on kerännyt kokemusta alalta samaan aikaan, kun on opiskellut kauppatieteitä Aalto-yliopistossa. Vapaa-aikanaan Minerva nauttii monipuolisesta liikunnasta ja tutustuu mielellään uusiin kulttuureihin matkustelemalla. Yksi lempiharrastuksista on myös ruuanlaitto ja kansainväliset keittiöt, joihin hän mielellään tutustuu niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Sijoittajat ja yhteistyökumppanit

Lexia toimii Fundiksen kumppanina sekä lakiteknisissä asioissa että liiketoiminnan kehitykseen aktiivisesti osallistuen.

Yhdistämme juridisen huippuosaamisen positiiviseen palveluasenteeseen ja tarjoamme kokonaisvaltaiset liikejuridiikan palvelut 60+ asiantuntijan voimin Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Haluamme luoda asiakkaalle arvoa ja tuoda mielenrauhaa.

Maksujärjestelmiin erikoistunut H3llo Pay auttaa Fundista sekä strategisessa että teknisessä kehityksessä.

Konepalvelu Kuivas on Fundiksen sijoittaja ja osallistuu myös toiminnan kehitykseen.

Fundis Application Oy

Maria 01
Lapinlahdenkatu 16
00180 Helsinki, Finland

Y-tunnus: 3193666-1

Puh. +358 40 142 5595
partners@fundis.fi

Ota yhteyttä