Om Fundis

Fundis historia

Idén till Fundis uppstod när Juha Markkanen och Tero Paunonen insåg att insamling av medel för föreningar, skolklasser och föreningar huvudsakligen sker på mycket gammaldags och klumpiga sätt. Världen hade blivit digital, men insamling av medel hade inte följt med.

År 2021 bestämde de sig för att göra något åt saken och grundade Fundis. Under de kommande åren gjordes en enorm mängd bakgrundsinformation, såsom marknadsundersökningar och undersökningar av lagar och beskattning relaterade till insamling av medel.

Som ett resultat av detta konstaterades det att en modell som Fundis inte används någonstans i världen, och att det finns ett tydligt behov av den och att den löser många av dagens utmaningar för alla parter som är involverade i insamling av medel.

På denna grundval startade utvecklingen av Fundis-betalningsappen och de bakomliggande systemen. På våren 2024 har vi en pilot igång med våra första partners och den omfattande lanseringen av Fundiksen är mycket nära!

Fundis team

Seppo Kuusinen

VD

Seppo kom med i Fundis under hösten 2023 när lanseringen av applikationen närmade sig och tog över ansvaret för Fundis utveckling.

Seppo har lång erfarenhet av ledande försäljningsroller inom IT-branschen internationellt, bland annat från Cisco och F5 Networks. De senaste åren har Seppo tillbringat i Dubai, där han var med och grundade Sulavs verksamhet i Mellanöstern.

Utöver arbetslivet är Seppo en fotbollssupporter och reser mycket. Han var ordförande för Finland Landslags supporterförening 2012-2014 och går fortfarande aktivt på både herr- och damlandslagets matcher.

LinkedIn

Juha Markkanen

Grundare, Chief Operating Officer

Juha har varit entreprenör i en ett kvarts sekel. Han har erfarenhet inte bara från det traditionella insamlingsföretag nära Fundis utan också från både bygg- och restaurangbranschen.

Juha har också bidragit till fredsarbetet som FN:s fredsbevarare. Utanför arbetet ägnar Juha sig åt thaiboxning, basket och simning samt deltar aktivt i fotboll och kultur som stolt far till målgörande och konstnärliga döttrar.

LinkedIn

Tero Paunonen

Grundare, Ordförande för styrelsena

Tero är en erfaren entreprenör som har spridit finsk skruvpaalteknologi till världen under många år. Detta har gett Tero kunskap om alla aspekter av att växa och internationalisera företaget.

På sin fritid ägnar sig Tero åt kampsporter och han är på motorcykeln så fort tillfälle ges

LinkedIn

Tommy Korpinen

Business Director, Fundis USA

Tommy Korpinen ansvarar för utvecklingen av Fundis verksamhet i Nordamerika. Han har tidigare arbetat, bl.a. på Rovio och The Walt Disney Company där han bl.a. ansvarat för utvecklingen av filmstudions globala verksamhet. Han har även arbetat i musikbranschen på Warner Music Group och EMI Music Group.

På fritiden bor Tommy i Los Angeles och umgås med familjen samt följer med ishockey.

Tommy Korpinen | LinkedIn

Marko Somppi

Chief Technology Officer

Markos över 20 år långa karriär inom teknologi innefattar mycket. Utöver rollen som CTO har Marko drivit sina egna företag och arbetat i expertroller. Genom detta har Marko, förutom ledarskapsförmåga och innovationskraft, en enorm kompetens inom områden som AI, Microsoft och molnteknologier.
LinkedIn

Minerva Nylander

Business Development Manager

Minerva kom med i Fundiksens affärsutveckling i mars 2024. Hon har samlat erfarenhet inom branschen samtidigt som hon har studerat företagsekonomi vid Aalto-universitetet. På sin fritid njuter Minerva av varierad motion och utforskar gärna nya kulturer genom att resa. En av hennes favorithobbyer är också matlagning och internationella kök, som hon gärna utforskar både hemma och utomlands.

Erik Forss

Business Development Director

Erik Forss gick med i Fundis team i juni 2024 för att leda och utveckla Fundis försäljning. Erik har över 12 års erfarenhet av B2B-försäljning och arbetar utifrån kundens behov på ett målmedvetet och systematiskt sätt. Humor och positiv energi kännetecknar också hans sätt att arbeta.

Sin fritid spenderar Erik med sina två rescuehundar och med att aktivt följa med idrott, främst den inhemska fotbollen.

Linkedin

 

Sijoittajat ja yhteistyökumppanit

Lexia fungerar som en partner för Fundiksen både inom juridiska frågor och aktivt deltar i affärsutvecklingen.

Vi kombinerar juridisk toppkompetens med en positiv serviceattityd och erbjuder heltäckande affärsjuridiska tjänster med över 60 experter i Helsingfors, Åbo, Tammerfors och Uleåborg. Vi strävar efter att skapa värde för kunden och ge trygghet.

H3llo Pay , specialiserat på betalningssystem, hjälper Fundiksen både med strategisk och teknisk utveckling.

Konepalvelu Kuivas är en investerare i Fundiksen och deltar även i verksamhetens utveckling.

Fundis Application Oy

Maria 01
Lapinlahdenkatu 16
00180 Helsinki, Finland

Y-tunnus: 3193666-1

Puh. +358 40 142 5595
partners@fundis.fi

Tag kontakt